Darázsirtás Miskolc

Darázsirtás Miskolc

Darázsirtás MiskolcA darazsak nagy test méretű, sárga-fekete színezetű rovarok. Szárnyukat nyugalomban hosszában összehajtva tartják a test hátoldalán.

Védekezés:

Permetezéssel vagy porozással. Permetezés esetén a permetanyagot a fészekbe ill. a fészek közeléhez célszerű eljuttatni. Szűk nyílás esetén, ha helyhiánnyal küszködünk a porzás lehet a megfelelőbb megoldás. Csak körültekintően!

Mi csípett meg? Darázs, vagy méhecske?

Sokan nem tudják, hogy a darázs és a méh két külön faj. A méh az, amelyik virágport gyűjt és mézet készít, a darázs viszont nem “mézben utazik”. A beazonosítás a csípés által kiváltott esetleges allergiás reakciók esetén is fontos lehet:

A legfontosabb különbség a két rovar csípése között, hogy a darázs a fullánkját vissza tudja húzni, így többször képes csípni, míg a méh fullánkja egy kis méregzsákkal együtt a bőrünkben marad, így többszörös csípésre képtelenné válik.

méh-, vagy darázsméregallergia bármilyen életkorban kialakulhat. Figyelmet igényel, ha a csípést követően, rövid időn belül nagyméretű, 12-20 cm-es duzzanat jelenik meg. Dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa hangsúlyozza, hogy azonnali orvosi beavatkozásra van szükség, ha a csípéstől távol jelenik meg a reakció, például a beteg karját csípi meg és a szeme kezd el dagadni, vagy test szerte kiütései keletkeznek hívja fel a figyelmet az Egészségkalauz.

Méhcsípést követően a fullánkot igyekezzünk minél hamarabb eltávolítani, így egyrészt megakadályozhatjuk a méregzsákból további méreg felszabadulását, másrész a fullánk a bőrben maradva egy speciális gyulladásos reakciót (ún. idegentest reakció) okozhat.

Darázsirtás árak (lakossági árak)

Cég esetén kérjen árajánlatot, ajánlatkérő űrlapunkon keresztül:

Terület (m2)

Teljes ár

Ár (Bruttó)

Darázsirtás alapárunk 50.000 Ft

Telefon – 06 70 677 6508 – 08:00-18:00 óráig

Darázsirtás Miskolc – Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétől függően változhatnak!


Áraink

Árajánlat kérő

További városok, ahol darázsirtást vállalunk.

Debrecen Kecskemét Székesfehérvár Győr Budapest

Facebook Comments